El científic britànic Robert Edwards (Manchester, 1925) ha guanyat el premi Noble de Fisiologia i Medicina 2010, per "haver desenvolupat la fecundació in vitro durant 50 anys. Cosa que, per a l'acadèmia, sueca suposa "una fita en la medicina moderna" ja que "els seus descobriments han fet possible el tractament de la infertilitat, un problema mèdic que afecta a una part important de la Humanitat, incloent-hi el 10% de les parelles del planeta".
Al 1977 Robert Edwards i el seu col·lega Patrick Steptoe van aconseguir la concepció del primer nadó proveta, és a dir, aquells nadons que són fecundats en una proveta. Edwards i Steptoe van extreure òvuls d'una dona amb una lesió en les trompes de Falopi i el van fecundar en una proveta, amb espermatozoides del seu marit. L'embrió que en resultà fou insertat en l'úter de de la dona. Nou mesos després, el 25 de juliol de 1978 va nàixer la primera al·lota proveta: Luise Brown.
Avui en dia, la fecundació in vitro està generalitzada i es calcula que existeixen uns 4 milions de nadons proveta. Tanmateix l'oposició de l'Església a les investigacions d'Edwards i Steptoe fou total i visceral, tant és així que pressionaren a molts governs perquè posessin traves als seus avanços. De fet, ha s'ha afanyat a considerar aquest reconeixement com un acte immoral.
Stepoe va morir l'any 1988, des d'aleshores, Edwards (als 85 anys d'edat), a tingut el reconeixement de la comunitat científica i de la major part de la societat. Més val tard que mai.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada