dimarts, 21 de desembre del 2010

Eliminació del servei de seguretat a l'IES

La Conselleria ha confirmat a l'institut que a partir de gener NO tendrem servei de seguretat pel retall pressupostari per l'any 2011. Hi ha algunes dades que vos volem comunicar:

  • Dels 9 IES amb servei de seguretat que hi havia a Palma en quedaran 4: Antoni Maura, F. Borja Moll, Aurora Picornell i Es Pol·litècnic.
  • Els 3 primers, juntament amb el nostre, són els instituts de l'àrea de Llevant, amb els que compartim un mateix entorn i la seva problemàtica social.
  • Pel que sabem fins ara, a partir de gener el nostre serà l'únic institut de la zona que no tendrà servei de seguretat: compartirem la problemàtica però no els recursos.

Els professors més antics del centre vos poden dir els problemes de seguretat que hi havia al centre abans de que s'implantàs aquest servei. Un servei que ningú desitjava però que va demostrar que era necessari.

La feina educativa de tots els treballadors del centre durant els darrers 10 anys ha aconseguit el bon clima de convivència actual i el baix nivell de conflictivitat que hi ha dins el centre, i entre aquests treballadors també hi compta el vigilant de seguretat, integrant la seva feina amb la dels docents.

El professorat pot fer feina amb la majoria dels alumnes del centre per millorar la resolució de conflictes, però la tasca del servei de seguretat en els casos excepcionals i en tots els problemes que vénen de fora es imrpescindible. Aquest curs ja ha hagut d'intervenir en casos d'agressions a alumnes i intents d'introducció de substàncies estupefaents, sempre en coordinació amb la policia. 

A més, no volem deixar de destacar la feina del nostre guarda, en Tomàs, per la seva entrega i integració amb el centre.

Des del centre s'han enviat cartes explicant tot això i s'han mantingut entrevistes amb la Conselleria, sense cap resultat. Per això hem decidit enviar cartes als diaris.


PER UN ENTORN SEGUR
NO A LA SUPRESSIÓ DEL GUÀRDIA DE VIGILÀNCIA !! 

APIMA IES JSB
20/12/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada