dimecres, 17 de novembre del 2010

Ranking de la contaminació!

Els Emirats Àrabs, Austràlia i els Estats Units d'Amèrica encapçalen la llista dels països amb més emissions de CO2 del món.

Els Emirats Àrabs basen la seva economia en els combustibles fòssils i gairebé el 100% de l'aigua que consumeixen prové de plantes desalinitzadores. En el procés de desalinització, entre altres residus, s'emet una elevada quantitat de CO2. En canvi, Austràlia està entre els primers contaminats perquè té un elevat nombre d'emissions acumulat (quantitat d'emissions que s'han emès des del 1900), ja que la seva indústria ha estat tradicionalment basada en el carbó. En l'actualitat, si es miren només les emissions de CO2 que proven de la combustió del carbó, Austràlia ocupa el segon lloc, per darrere de Xina que n'ocupa el primer.

Xina ocupa el lloc número 26, tanmateix les seves emissions per càpita, tenint en compte que té 1.300 milions d'habitants,  són molt menors que les de la majoria dels països industrialitzats. En canvi, si mirem el valor absolut de les emissions, EUA i Xina ocupen els primers llocs.

A banda d'aquests països, completen la llista dels països amb més emissions de CO2 Canadà, Holanda, Aràbia Saudí, Singapur, Rússia, Bèlgica i Kazajistan.

Els països africans són els que tenen les taxes d'emissió més baixes. El Txad ocupa el darrer lloc de la llista (183), ja que en aquest país només el 2% de la població té accés a l'electricitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada